Účinný metabolismus a hubnutí, udržování optimální hmotnosti.

V našem těle jsou dva typy tukové tkáně: bílá tuková tkáň a hnědá tuková tkáň. Bílý tuk je izolační vrstva umístěná těsně pod povrchem pokožky, díky níž nemrzneme, a je zdrojem energie pro naše tělo během podvýživy. Na druhé straně hnědá tuková tkáň leží hluboko v našem těle, obklopuje nejdůležitější orgány,
jako jsou srdce, ledviny a nadledvinky. Vytváří také ochranný polštář kolem páteře, krku a velkých krevních cév v hrudi. Název "hnědý tuk" je velmi zavádějící, protože tato tkáň se velmi liší od bílého tuku, s nímž bojujeme tak prudce. Na rozdíl od bílé, tukové tkáně neukládá tuk vůbec. Jeho úkolem není ukládat tuky na později, ale spalovat je na teplo. Jeho barva je dána velkým množstvím mitochondrií nebo organel zodpovědných za produkci energie v buňkách, které mají hnědou barvu. Hnědá tuková tkáň tedy umožňuje přeměnu spotřebovaného tuku na energii, a tak inhibuje jeho ukládání ve formě bílého tuku. Tělo používá hnědý tuk k efektivní přeměně kalorií na teplo. Tento proces zvaný termogeneze se také vyskytuje v mnoha dalších buňkách našeho těla. A přitom pouze pro hnědý tuk je primární a primární úkol. Přestože hnědá tkáň tvoří více než 10% celkové hmotnosti tuku v našem těle, 25% tuku spáleného v našem těle prochází změnami. Hnědá tuková tkáň je velmi užitečná při řešení nadbytečných kalorií v potravě, ale musí být spouštěna správnými složkami stravy, aby tělo začalo spalovat přebytečný tuk místo ukládání. Kyselina gama linolenová / GLA / je jednou z nejsilnějších mastných kyselin Omega-6 a ukázalo se, že velmi účinně stimuluje hnědý tuk a zvyšuje metabolismus u dospělých. GLA je substrát, ze kterého naše tělo produkuje určité prostagladiny, což jsou jiskry, které začínají spalovat tuk v mitochondriích hnědého tuku. K optimalizaci tohoto procesu také přispívá správné množství mastných kyselin Omega-3, takže v tomto případě je dokonce žádoucí doplnit každodenní stravu směsí Proomega. Pozor na rybí olej, který prvotní Omega 3 vůbec neobsahuje. Je nositelem pouze jeho derivátů, ale ty nejsou nezbytné, protože organismus si je vyrábí sám. Takže může dojít k předávkování.