Významem tuků v každodenní stravě jsem se zabýval poslední tři roky, a to velice dopodrobna. Před tím při zkoumání zdravého životního stylu mě nesmírně neblaze zasáhly události padesátých let, kdy došlo ke klamavým výzkumům v této oblasti, kterých jediným cílem byla propagace margarínů. Tehdy také začala doba bez tukových nebo nízkotučných diet. A přece tuk je v naší výživě naprosto nepostradatelný, a dokonce některé jeho druhy jsou nezbytné. Ale i kvalitní tuky živočišného původu jsou pro náš organismus blahodárné a velmi přínosné. Jen ignoranti ohromný význam tuků popírají a dopouštějí se tak neomluvitelného podvodu.
Když je něco pro organismus nezbytné, tak si to, pokud nám na zdraví záleží, mermomocí musíme denně dopřávat. Těchto věcí není mnoho, avšak některé jsou moc důležité pro zdravé fungování mnoha fyziologických a biochemických pochodů v našem těle. K nim bezesporu patří nezbytné nenasycené mastné kyseliny Omega 3 a Omega 6.
Mnohdy jsme přesvědčeni, a utvrzují nás v tom nejrůznější informace především ve sdělovacích prostředcích a různých publikacích, že těchto nenasycených mastných kyselin je naprostý dostatek v každodenní stravě. Samozřejmě tyto mastné kyseliny se vyskytují nejrůznějších potravinách, hlavně pekařských výrobcích, avšak v průběhu výroby jsou technologiemi poškozovány takovým způsobem, že v konečném výsledku mění chemickou formu a jsou nejčastěji pro náš organismus nezdravé a nebezpečné.
Nezbytné mastné kyseliny Omega 3 a 6 musejí být člověkem konzumovány vždy v jejich prvotní formě, pospolu v jistém poměru a množství, a musejí lisovány za studena a pocházet z olejnatých rostlin, které jich obsahují minimálně 50 %. Také je výhodou, když tyto plodiny pocházejí z našeho regionu.
Při studium místa tuků při biochemický a fyziologických pochodech v našem organismu mě zaujaly především ty nezbytné, neboť musejí mít naprosto specifické vlastnosti při jejích vytváření, skladování a také jejich konzumaci. Také velmi zajímavé je, že se v našem organismu účastní na celé řadě biochemických pochodů, kterých význam je také naprosto výjimečný. Řídí celé „tukové hospodářství“ našeho těla a vytváří podmínky, aby si člověk zachoval optimální váhu, tudíž krásnou postavu. Optimalizují oběhový systém a práci srdce, likvidují zánětlivé procesy v těle a omlazují organismus. Působí také proti onkologicky tím, že zkvalitňují průchodnost buněčných membrán a tím zvětšují okysličení buněk. A právě snížení okysličeni buněk vede mnohdy k nádorovým onemocněním. Tento objev v třicátých letech minulého století byl odměněn Nobelovou cenu za medicínu. V psaní o působení nezbytných nenasycených mastných kyselin bych mohl ještě pokračovat, ale myslím, že těchto pár příkladů postačí, abychom si uvědomili jejich význam a jejich nepostradatelnost. A to byl jen krůček k tomu, abych všechny poznatky zkoumání a provádění meta analýzy v této oblasti vtiskl do jediného, svým způsobem komplexního produktu, jakým je Proomega 3 + 6. Jde o potravinu, která by neměla chybět v žádné studené kuchyni a samozřejmě může též být konzumována jen tak sólo. Tento produkt, kromě toho, že přináší do organismu vše potřebné, je svým způsobem zjednodušením pro přípravu jídel podle zákonů a zákonitosti zdravé výživy
Mnoho zdraví přeje Bohdan Matwikow .